Foto: DELFI

Piektdienas, 15. decembra, naktī Valsts policija saņēmusi informāciju, ka Smiltenē, Baznīcas laukumā pie Smiltenes evaņģēliski luteriskās draudzes baznīcas durvīm saliktas un aizdedzinātas riepas, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Likumsargi izsaukumu saņēmuši pulksten 3.14. Dedzināšanas rezultātā bija apsvilušas baznīcas centrālās ieejas un sānu izejas durvis, kā arī nokvēpa baznīcas siena.

Savukārt pulksten 5.16 policija saņēmusi informāciju, ka Vaļņu ielā, pie Smiltenes Romas katoļu draudzes nama durvīm aizdedzināti atkritumu maisi. Sākotnējā informācija liecina, ka zaudējumi ir mazāki, jo draudzes mācītājs pats pamanījis liesmas un apdzēsis tās. Ēkai sabojātas durvis.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Valkas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Armands Āboliņš norāda, ka ir aizturēta aizdomās turamā persona.

"Par notikušo sākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 185. panta 2. daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā. Veicot operatīvās meklēšanas pasākumus, tika aizturēta aizdomās turamā persona – Lietuvas pilsonis, kurš dzimis 1982. gadā. Tuvākajā laikā tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu," pastāstīja Valkas iecirkņa Kriminālpolicijas šefs.

Patlaban policija skaidro notikušā apstākļus.

Liesmu dzēšanas un seku novēršanas pasākumos iesaistījies arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!