Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki trešdien par starpniecību kukuļošanā aizturējuši SIA “Maksātnespējas aģentūra” direktoru un SIA “Pulksteņa ezers” juristu. Portāla “Delfi” rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka kukulis, iespējams, bija domāts domes Juridiskās pārvaldes direktoram Jānim Liepiņam un Finanšu departamenta direktoram Kārlim Kavacim sakarā ar māju, kurā atradās kinoteātris "Palladium".
KNAB sabiedrisko attiecību nodaļa portālu “Delfi” informēja, ka aizdomās turamās personas pieprasījušas kukuli 15 900 latu apmērā par to, lai netiktu kavēta kompensācijas izmaksa gandrīz 200 000 latu apmērā kādam pilsonim par ēkas denacionalizēšanu.

Kompensācija bija izmaksājama no Rīgas domes līdzekļiem, un kukulis tika pieprasīts nodošanai domes amatpersonām.

Vēl viena lietā iesaistītā amatpersona, kuru kompensācijas saņēmējam solīja piekukuļot uzņēmēji, iespējams, ir Finanšu departamenta vadītājs Kārlis Kavacis, norāda portāla “Delfi” apkopotā neoficiālā informācija.

KNAB sabiedrisko attiecību nodaļā norādīja, ka domes amatpersonu iespējamā iesaistīšanās šajā kukuļošanas lietā un vaina vēl tikai tiek skaidrota, tādēļ birojs neizpauž amatpersonu vārdus un amatus. Attiecībā uz domes amatpersonām notiek “procesuālās darbības”, taču KNAB neprecizēja, kādas tieši.

Abi aizturētie ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Portāla “Delfi” rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka trešdien šīs lietas sakarā aizturēja arī domes galveno juristu, taču viņš ir palaists mājās. Ar Liepiņu sazināties neizdevās, jo viņa mobilais telefons bija atslēgts.

Abas firmas ietilpst AS “Max Group”, kurā kopumā ir pieci uzņēmumi. SIA “Maksātnespējas aģentūra” ir holdinga juridiskais birojs, kas apkalpo juridiskās un fiziskās personas gan Latvijā, gan arī Krievijā. Savukārt SIA “Pulksteņa Ezers” nodarbojas ar biroju labiekārtošanu – dekoratīvo telpaugu nomu un apkopi, liecina uzņēmumu mājas lapas internetā.

"Max Group" vadītājs Māris Sprūds plašākai sabiedrībai kļuva pazīstams šī gada februārī, kad "Ventspils grupējumu kara" laikā KNAB aizturēja zvērinātu advokātu Mārtiņu Kvēpu.

Kvēps tika aizturēts, pārstāvot ūdensapgādes, apkures un dārza preču vairumtirgotāja SIA "Akvedukts" intereses tiesā strīdā ar maksātnespējīgo būvfirmu SIA "Koras" par 10 000 latu parādu. "Koras" administrators savukārt bija jau minētā SIA "Maksātnespējas aģentūra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!