Foto: Shutterstock

Pirmdien, 17. aprīlī, pēc pulksten 10 Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu no kāda Vecmīlgrāvja iedzīvotāja, kurš stāstīja, ka viņa kaimiņš ar pneimatisko ieroci šaujot pa putniem. Uz notikuma vietu tika norīkota tuvākā Ziemeļu pārvaldes ekipāža, portāls "Delfi" uzzināja RPP.

Ierodoties notikuma vietā, likumsargi pie daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpas sastapa izsaucēju, kurš pastāstīja par savām aizdomām, ka viņa kaimiņš no kāda dzīvokļa regulāri šaujot pa kaijām, taču pats neesot to redzējis, tikai dzirdējis aizdomīgus trokšņus. Šoreiz, izdzirdot šāvienu, izsaucējs esot pamanījis, ka tas trāpījis kādai kaijai, tādēļ nolēmis izsaukt policiju.

Pēc pārrunām ar izsaucēju policijas darbinieki devās pie iespējamā vaininieka. Pieklauvējot pie dzīvokļa durvīm, tās atvēra vīrietis gados. Sarunas laikā vīrietis atzina, ka šāvis ar pneimatisko ieroci pa kaijām. Viņš savu rīcību skaidroja sakot, ka viņam kaijas esot apnikušas – traucējot gulēt un ķērcot uz balkona.

Ņemot vērā situācijas apstākļus, 59 gadus vecais vīrietis nogādāts Valsts policijas iecirknī, kur uzsākts administratīvā pārkāpuma process un pneimatiskais ierocis izņemts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!