Foto: Shutterstock

Šī gada 2. jūnijā Valsts policija (VP) par sevišķi smaga seksuālā rakstura nozieguma izdarīšanu pret nepilngadīgu personu aizturēja kādu 55 gadus vecu vīrieti.

Noskaidrots, ka iespējamais vainīgais vīrietis dienu pirms aizturēšanas bija sekojis cietušajai jaunietei un ar varu veicis seksuāla rakstura darbības ar minēto meiteni.

Vīrietis jau iepriekš vairākkārt sodīts par seksuāla rakstura noziegumiem un tikai piecas dienas bijis atbrīvots no apcietinājuma.

Par izdarīto vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, portālu "Delfi" informēja policijā.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

VP vērsās kāda 16 gadus veca meitene, kura likumsargiem izstāstīja, ka 1. jūnijā pret viņu veikta seksuāla vardarbība, proti, todien ap pulksten 18 jauniete izkāpa no autobusa Valdlaučos un pie viņas piegāja aizdomās turētais.

Vīrietis ar spēku turēja meitenes rokas, aizspieda muti, aiztika viņas krūtis un lika viņai parādīt dzimumorgānus, pēc kā viņš pameta notikuma vietu.

Aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu nākamajā dienā, 2. jūnijā, tika aizturēts 1968. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš vairākkārt sodīts par seksuāla rakstura noziegumu izdarīšanu.

Veicot izmeklēšanu kriminālprocesā, tika iegūti pietiekami daudz pierādījumu aizturētās personas atzīšanai par aizdomās turēto saskaņā ar Krimināllikuma 160. panta trešo daļu.

Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!