Foto: Valsts policija

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par ugunsgrēku, kas naktī uz sestdienu izcēlās kādā dzīvojamā mājā Rīgā un kurā bojā gāja četri cilvēki, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Grāvīte.

Viens no ugunsgrēka iespējamajiem cēloņiem varētu būt neuzmanīga smēķēšana, pieļauj policija. Patlaban likumsargiem izdevies atpazīt trīs no četriem bojāgājušajiem, bet ceturtajam nozīmēta ekspertīze, lai noskaidrotu personas identitāti.

Jau vēstīts, ka naktī uz sestdienu, īsi pēc pusnakts, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz kādu dzīvojamo māju Rīgā, kur ar atklātu liesmu dega otrā stāva dzīvoklis un bēniņi 120 kvadrātmetru platībā.

Glābēji no piedūmotās ēkas evakuēja sešus cilvēkus, bet četri cilvēki ugunsnelaimē gāja bojā.

VUGD aplēses liecina, ka šogad kopumā ugunsnelaimēs gājuši bojā 63 cilvēki. Turklāt vairumā gadījumu tās saistāmas tieši ar cilvēku neapdomību, piemēram, neuzmanīgu smēķēšanu telpās, neuzmanīgu sveču dedzināšanu, bojātu apkures ierīču lietošanu vai degtspējīgu priekšmetu novietošanu pie krāsns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!