Foto: DELFI
Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa otrdien slēgtā sēdē nolēma neatbrīvot par savas sievas Ellas Ivanovas slepkavību notiesāto Igoru Ivanovu elektroniskajā uzraudzībā pirms termiņa.

Tiesa noraidīja Ivanova iesniegumu par pirmstermiņa atbrīvošanu elektroniskajā uzraudzībā un nolēma paturēt viņu apcietinājumā.

Pēc nolēmuma pasludināšanas Ivanovs žurnālistiem sacīja, ka nolēmumu pārsūdzēs. Ivanovs atklāja, ka prokurors bijis pret viņa atbrīvošanu elektroniskajā uzraudzībā, pamatojot savu viedokli ar to, ka Ivanovs no cietuma it kā esot draudējis savai māsai.

"Es kādam it kā pirms gada vai astoņiem mēnešiem ar īsziņas palīdzību esmu draudējis, bet tas ir absurds, jo es atrodos stingrā režīma cietumā un man pašam nav telefona," skaidroja notiesātais.
Saskaņā ar viņa stāstīto prokurors norādījis, ka viņš esot sūtījis draudu īsziņu savai māsai Diānai, piemetinot, ka tā neesot patiesība un viņa māsa esot hroniska alkoholiķe.

"Tas bija februārī, kad esot sūtīta tā sms, bet pārbaudi par to sāka tikai oktobrī, lai ietekmētu tiesas lēmumu," sacīja Ivanovs.

Kā ziņots, Ivanovs Centrālcietumā ir pavadījis divas trešdaļas no viņam piespriestā cietumsoda. Viņš izteicis vēlmi tikt nosacīti atbrīvotam pirms termiņa no cietuma un pāriet elektroniskajā uzraudzībā.

Pilns tiesas nolēmuma teksts būs pieejams 21. oktobrī un to varēs pārsūdzēt desmit dienu laikā.

Jau vēstīts, ka Latgales priekšpilsētas tiesa otrdien lēma lietu par savas sievas slepkavībā notiesātā Ivanova pirmstermiņa atbrīvošanu elektroniskajā uzraudzībā skatīt slēgtā sēdē.

Ivanova aizstāve, zvērināta advokāte Zenta Bičkoviča tiesā sacīja, ka viņa atsauksies uz citiem kriminālprocesiem, kas skatīti slēgtās sēdēs, tāpēc tiesai tas būtu jāņem vērā, pieņemot lēmumu par atļauju tiesas sēdi filmēt un ierakstīt. Skaidrojot savu viedokli, advokāte minēja, ka tiesai būtu jāvērtē, vai lieta nav skatāma slēgtā sēdē.

Advokātes viedoklim pievienojās arī prokurors, norādot, ka, viņaprāt, lieta būtu skatāma slēgti. Savas advokātes viedoklim pievienojās arī Ivanovs.

Ellu Ivanovu savas privātmājas pagalmā Rīgas rajona Garkalnes pagasta Baltezerā nošāva naktī uz 2008. gada 7. janvāri. Prokuratūra vēlāk cēla apsūdzības četriem vīriešiem – nelaiķes vīram Ivanovam, uzņēmējam Ludvigam Antonovam, Vitālijam Mamedovam un Asifam Handžanovam, kurš tika attaisnots.

Prokuratūras ieskatā ideja nogalināt sievu radusies Ivanovam, noziegumu izplānojis Mamedovs, bet izpildījis Antonovs, savukārt Handžanovs šo slepkavību atbalstījis, ar automašīnu aizvedot Antonovu uz nozieguma vietu. Neviens no apsūdzētajiem savu līdzdalību Ivanovas slepkavībā neatzina.

Kasācijas instances tiesa apsūdzētajam Ivanovam piesprieda brīvības atņemšanu uz 12 gadiem un sešiem mēnešiem, Antonovam – 14 gadu un sešu mēnešu brīvības atņemšanu. Savukārt Mamedovam tiesa piesprieda desmit gadu un sešu mēnešu cietumsodu. Ivanovam, Antonovam un Mamedovam tika noteikta arī policijas kontrole uz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!