Par savas 81 gadu vecās sievasmātes slepkavību, kas veikta ar sevišķu cietsirdību, policija aizturējusi nogalinātās znotu - 1954.gadā dzimušu vīrieti, kuram tiesa jau kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Kā pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, 16.februārī savās mājās Salaspils novadā tika atrasta nogalināta 1929.gadā dzimusi sieviete. Tajā dienā ap plkst.13 pie sievietes bija ieradusies pastniece, taču sirmgalve durvis vaļā nevēra. Pastniece par to paziņoja policijai, bet, kamēr ieradās policisti, kas notika ap plkst.13.40, sirmgalves dzīvesvietas durvis jau bija uzlauzuši viņas radinieki. Viņu acīm pavērās baiss skats.

Aptaujājot kaimiņus, radiniekus un vietējos iedzīvotājus, aizdomas par nežēlīgā nozieguma pastrādātāju uzreiz kritušas uz sirmgalves znotu, kurš ik pa laikam ar sievu pie vecās kundzes arī mitinājies. Ņemot vērā cilvēku stāstīto, kā arī vīrieša raksturojumu no ieslodzījuma vietām, policija saprata, ka viņš ir agresīvs, tādēļ iesaistīja plašus policijas spēkus vīrieša meklēšanā. Vīrietis jau iepriekš tiesāts par slepkavību, smagu miesas bojājumu nodarīšanu un izvarošanu.

Tika noskaidrots, ka savā deklarētajā dzīves vietā vīrietis nav atrodams, viņa māte dzīvo Jūrmalā. Policija "izskaitļoja" iespējamo vīrieša atrašanās vietu, un jau 17.februārī viņš tika aizturēts kādā dzīvoklī Kauguros, kur kopā ar kādu sievieti lietoja alkoholiskos dzērienus. Tā kā aizturēšanas brīdī vīrietis bija stipri iereibis, viņš policijai nepretojās.

Tiesa vīrietim 19.februārī piemēroja apcietinājumu. Noskaidrots, ka agrāk tiesātais vīrietis savai sievasmātei arī bija nozadzis 100 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!