Policija sestdien Rīgas pasažieru ostā par vairāku sieviešu nosūtīšanu seksuālai izmantošanai uz Zviedriju aizturēja 1975.gadā dzimušo Zviedrijas pilsoni Martinu.
Vīrietis aizturēts kopā ar kādu jaunu sievieti - Latvijas pilsoni, kuru Zviedrijā, pēc likumsargu rīcībā esošās informācijas, bija paredzēts nodarbināt intīmservisā, aģentūru BNS informēja Valsts policijas (VP) Preses un sabiedrisko attiecību birojā.

Tāpat aizturēta aizdomās turamā sieva 1983.gadā dzimusī latviete Dace, kura bija ieradusies pavadīt vīru. Izmeklēšanā noskaidrots, ka sieviete bija informēta par vīra pretlikumīgajām darbībām un pati vairākkārtīgi piedalījās meiteņu pierunāšanā braucienam uz Zviedriju.

1975.gadā dzimušais Martins policijas redzeslokā nonāca novembra sākumā, bet nesen likumsargi noskaidrojuši, ka janvāra beigās vīrietis dosies uz Zviedriju.

Sestdien policija Martinu aizturēja Rīgas pasažieru ostā, bet Rīgas Ziemeļu rajona tiesa otrdien viņam piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu uz 30 dienām, savukārt Dacei - policijas uzraudzību.

VP rīcībā ir informācija, ka Martins agrāk vairākas reizes Zviedrijā sodīts.

Ierosināta krimināllieta par personas nosūtīšanu ar tās piekrišanu uz ārvalsti seksuālai izmantošanai, ja tas izdarīts iedzīvošanās nolūkā, ja to izdarījusi organizēta grupa, par ko krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!