Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa 19. jūnijā par sieviešu vervēšanu darbam bordelī Vācijā kādu vīrieti lēmusi sodīt ar divu gadu nosacītu cietumsodu, liecina publicētais anonimizētais tiesas spriedums.

Tiesa konstatējusi, ka apsūdzētais 2017. gada 3. jūlijā ap pulksten 14, atrodoties savā dzīvesvietā, ievietojis internēta vietnē "www.puh.lv" sludinājumu, piedāvājot palīdzēt sievietēm vecumā no 18 līdz 50 gadiem iekārtoties darbā Vācijas nakts klubā. Kā secinājusi tiesa, apsūdzētajam bijis nolūks savervēt un nosūtīt personas ar to piekrišanu seksuālai izmantošanai uz Vāciju darbam bordelī, un par organizēto personu nosūtīšanu saņemt izmeklēšanā precīzi nenoskaidrotu naudas summu.

Kad uz sludinājumu bija atsaukusies speciālajā izmeklēšanas eksperimentā iesaistītā persona, apsūdzētais elektroniskās sarakstes laikā palūdzis viņai aprakstīt sevi un nosūtīt viņam savu fotogrāfiju. Saņēmis interesējošo informāciju, apsūdzētais telefoniski vienojies par satikšanos un 2017. gada 7. augustā ieradies kādā kafejnīcā tirdzniecības centrā "Origo". Tur savstarpējas sarunas laikā viņš paskaidrojis, ka Vācijā esošajā nakts klubā jeb bordelī būs jāsniedz seksuālie pakalpojumi par samaksu.

Tikšanās laikā viņš informējis par seksuālo pakalpojumu sniegšanas veidiem, darba kārtību un sadzīves apstākļiem, kā arī par aviobiļetes nodrošināšanu. Eksperimentā iesaistītā persona, rīkojoties saskaņā ar akceptētā speciālā izmeklēšanas eksperimenta plānu, bija piekritusi piedāvātajam prostitūtas darbam.

2017. gada 23. augustā dienas vidū apsūdzētais atkārtoti saticies ar eksperimentā iesaistīto personu un vēlreiz apspriedis piedāvātā darba un tā apmaksas kārtību, kā arī izbraukšanu uz Vāciju. Sarunas laikā viņš pastāstīja, ka piedāvātais darbs paredzēts nakts klubā, bordelī, Vācijas pilsētā, Esenē. Tāpat viņš informējis, ka puse no nopelnītās naudas par seksuālo pakalpojumu sniegšanu būs jāatdod bordeļa īpašniekam.

Spriedumā teikts, ka tādējādi apsūdzētais iedzīvošanās nolūkā savervēja personu darbam par prostitūtu un veicināja tās izbraukšanu no valsts seksuālajai izmantošanai. Ar savām darbībām apsūdzētais izdarījis noziedzīgu nodarījumu pēc Krimināllikuma 165.1 panta 2. daļas - personas nosūtīšana seksuālai izmantošanai iedzīvošanās nolūkā. Likumā par to paredzētais sods ir brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Tiesa lēma apsūdzēto atzīt par vainīgu un sodīt ar brīvības atņemšanu uz diviem gadiem. Saskaņā ar Krimināllikuma 55. pantu, brīvības atņemšana noteikta nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem. Reāla brīvības atņemšanas soda izciešanas gadījumā lemts ieskaitīt aizturēšanā pavadīto laiku 2017. gada 11. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!