Vācijas tiesa nākamnedēļ lems par Latvijas iedzīvotāja izdošanu vai neizdošanu Latvijai, kuru aizturēja uz aizdomu pamata par līdzdalību finansu policijas darbinieka Helmūta Skujas slepkavības mēģinājumā.
Par to BNS pavēstīja "Interpol" Latvijas biroja priekšnieka vietniece Edīte Pulka.

Viņa pauda, ka parasti šādas lietas netiek izlemtas vienas tiesas sēdes laikā, tādēļ lēmumu par aizdomās turamā izdošanu varētu pieņemt pēc vairākām sēdēm.

Jau ziņots, ka 1979.gadā dzimušo vīrieti, kurš Skujas slepkavības mēģinājuma lietā ir piektais aizdomās turamais, aizturēja oktobra vidū Vācijā dzelzceļa stacijā.

Pārējiem aizdomās turamajiem šajā noziegumā jau ir uzrādītas sākotnējās apsūdzības par slepkavību un viņi atrodas apcietinājumā.

Rīgas kriminālpolicijā BNS noskaidroja, ka Vācijā aizturētais varētu būt slepkavības mēģinājuma izpildītājs, par ko kā atlīdzību saņēmis 500 latu.

Jau vēstīts, ka Skuju sašāva viņa dzīvesvietas kāpņu telpā šā gada septebra beigās brīdī, kad viņš no rīta devās uz darbu.

Skuja, kuram uzbrucējs iešāva divas reizes, uzsāka ar viņu cīniņu un slepkava metās bēgt, pametot mazkalibra ieroci.

Pēc incidenta Skuja tika ievietots slimnīcā, kur viņam veiktas vairākas operācijas. Šobrīd policists jau ir atgriezies darbā, tiesa, viņš nestrādājot pilnu slodzi.

Uzreiz pēc notikušā policija izvirzīja versiju, ka slepkavības mēģinājums ir saistīts ar Skujas darbu - kādas krimināllietas izmeklēšanu, kas jau praktiski bijusi pabeigta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!