Foto: LETA

Zemgales rajona tiesa Dobelē piespriedusi piecus gadus un sešus mēnešus ilgu cietumsodu kādam vīrietim par mēģinājumu noslepkavot paziņu to piekaujot, sadurot un aizdedzinot, lasāms publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Tajā norādīts, ka cietušais pārmetis uzbrucējām, ka tas nemeklējot darbu, uz ko uzbrucējs norādīja, ka to pat neplāno darīt. Dusmās par šādu atbildi cietušais ar cirvi sadauzīja virtuves krēslu, bet pēc tam turpināja dzert vīnu.

Taču notiesātais vīrietis nolēma noslepkavot cietušo, tamdēļ nogrūda viņu nost no krēsla un vismaz 20 reizes ar dūrēm iesita pa seju. Pēc tam ar nenoskaidrotu priekšmetu viņš cietušajam iedūra kakla mugurpusē. Pēc šī uzbrukuma cietušais zaudēja samaņu.

Lai slēptu nozieguma pēdas, uzbrucējs ietina cietušo segā, kuru izvilka ārā, aplēja ar degšķidrumu un aizdedzināja. Sniegotā laika dēļ sega ātri nodzisa un cietušais izdzīvoja.

No notiesātā vīrieša arī piedzīti 1075 eiro, kas izmaksāti kompensācijā cietušajam. Tāpat uzbrucējam nāksies atlīdzināt 326,70 eiro, kas izmaksāti viņa valsts nodrošinātajam advokātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!