Par slepkavību laupīšanas nolūkā Latgales apgabaltiesa vairākkārt tiesātajam daugavpilietim Sergejam Čerikovam piesprieda 15 gadu cietumsodu ar policijas kontroli uz trīs gadiem un mantas konfiskāciju, informēja Latgales apgabaltiesas preses dienestā.
Čerikova līdzdalībniekam Andrejam Skromānam, kurš sodīts pirmo reizi, piemērota brīvības atņemšana uz četriem gadiem, policijas kontrole uz vienu gadu un mantas konfiskācija. Apmierināta arī cietušo civilprasība par vairākiem tūkstošiem latu.

1974.gadā dzimušais Čerikovs 2001.gada novembra beigās laupīšanu nolēma veikt ar viltu un vienojās ar 1976.gadā dzimušo Skromānu, ka uz kādu dzīvokli Daugavpilī Skromāns atvedīs savu paziņu, lai it kā pirktu ledusskapi. Dzīvoklī abus gaidīja Čerikovs.

Atvesto Skomāna paziņu Čerikovs apdullināja ar ķeblīti un nožņaudza ar brezenta siksnu. Pēc tam jau mirušais vīrietis tika aplaupīts, iegūstot mantas Ls 721 vērtībā.

Abi vīrieši aizbrauca uz noslepkavotā dzīvokli un paņēma mantas un naudu kopsummā Ls 3 205, bet līķi ietina maisa audumā, notina ar stiepli un pārveda uz Skromāna garāžu, bet vēlāk Medumu pagastā kādā ezerā, izlaužot āliņģi, līķis tika nogremdēts, piesienot tam sliedes gabalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!