Foto: Publicitātes attēls
Rīgas rajona tiesa, piedaloties Rīgas Autotransporta prokuratūras prokurorei un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes inspektoram, piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu personai, kura alkohola ietekmē 16. martā izraisījusi smagu autoavāriju uz Rīgas apvedceļa, informēja Ģenerālprokuratūrā.

Satiksmes negadījums noticis netālu no Upesciema.

Kā informēja prokurore, kriminālprocesā notiek pirmstiesas izmeklēšana pēc Krimināllikuma 262. panta 4. daļas par to, ka vismaz vienam cietušajam nodarīti smagi miesas bojājumi.

Par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz desmit gadiem.

TV3 raidījums "Degpunktā" vēstīja, ka 16. martā uz Rīgas apvedceļa, netālu no Upesciema, notikusi smaga avārija, kurā iekļuvuši četri spēkrati – trīs vieglās automašīnas un viens kravas auto.

Par notikušo Valsts policija sāka kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!