Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesa nākamnedēļ izskatīs prasību pret smagās autoavārijas izraisītāju Denisu Veremeičiku, kurā tiek prasīts atlīdzināt šajā negadījumā cietušajam bērnam nodarīto kaitējumu.
Prasību tiesā iesniedzis Aivo Līnis, kura divus gadus vecā meita un sieva cieta Veremeičika izraisītajā avārijā 2000.gada 10.augustā Valdeķu ielā. Kopumā negadījumā gāja bojā trīs cilvēki - divas sievietes un viens vīrietis, bet vēl divām sievietēm un bērnam tika nodarīti smagi miesas bojājumi. Pēc avārijas ekspertīze Veremeičika asinīs konstatēja vairākas narkotiskās vielas.

Civilprasību par 20 000 latu piedziņu no Veremeičika Līnis iesniedza jau 2002.gada decembrī, kad krimināllieta par traģisko negadījumu tika izskatīta apelācijas kārtībā Rīgas apgabaltiesā.

Kā toreiz tiesā norādīja Līnis, nauda nepieciešama meitiņas ārstēšanai un integrēšanai sabiedrībā. Pēc avārijas meitene esot kļuvusi gandrīz akla un apmeklējot vājredzīgiem bērniem domātu bērnudārzu. Meitenei ir lielas rētas uz kakla un galvas. Uz galvas meitenei neaugot mati, toreiz stāstīja cietušā bērna tēvs.

Meitenes vecāki uzskata, ka tādējādi viņai nodarīts smags sakropļojums un smaga psiholoģiska trauma.

Apgabaltiesa cietušā iesniegto civilprasību tiesa nolēma pēc sprieduma stāšanās spēkā nosūtīt izskatīšanai civiltiesiskā kārtībā Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesai.

Rīgas apgabaltiesa Veremeičikam piesprieda brīvības atņemšanu uz desmit gadiem. Sodu spēkā atstāja arī Augstākās tiesas Senāts.

Iepriekš Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesa viņam piesprieda brīvības atņemšanu uz četriem gadiem.. Šis spriedums izsauca sašutuma vilni sabiedrībā, jo daudziem sods šķita pārāk maigs, salīdzinot ar Veremeičika smago nodarījumu.

Pirmās instances tiesa arī neuzskatīja par pierādītu narkotisko vielu klātbūtni Veremeičika asinīs. Pats apsūdzētais tiesā apgalvoja, ka dienu pirms avārijas kopā ar draugiem izsmēķējis vienu "nepazīstamu cigareti", kurā varbūt bija narkotiskās vielas. Viņš nevarēja izskaidrot, kā ekspertīze viņa organismā varēja konstatēt opiju, morfiju un marihuānu.

Veremeičiks sodu izcieta atklāta tipa cietumā Olainē. Pērn vasarā viņš cietumā tika pieķerts narkotiku reibumā. Cietuma administratīvā komisija nolēma, ka Veremeičikam atlikušais brīvības atņemšanas sods būs jāsāk izciest daļēji slēgta režīma cietumā.

Pērn augusta sākumā Veremeičiks kādā nedēļas nogalē bija palaists mājās tā saucamajā atvaļinājumā, ko atklātā tipa cietumā esošajiem piešķir par labu uzvedību. Pēc atgriešanās cietumā apsardzes darbinieki konstatēja, ka Veremeičiks varētu būt lietojis narkotiskas vielas, tādēļ viņš tikas nosūtīts uz ekspertīzi. Saņemtie analīžu rezultāti apliecināja, ka Veremeičika organismā konstatēts metadons, opija alkoloīdi un benzodiazepāms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!