Foto: PantherMedia/Scanpix

Oktobra vidū par spiegošanu, iespējams, Krievijas labā aizturēto Latvijas pilsoni Oļegu Buraku Rīgas apgabaltiesa nolēma paturēt apcietinājumā.

Kā pirms tiesas sēdes žurnālistiem norādīja Buraka advokāte Imma Jansone viņas aizstāvamais apcietinājumā atrodas kopš 17. oktobra.

Jansone pēc tiesas sēdes žurnālistiem sacīja, ka, ņemot vērā to, ka jautājums skatīts slēgtā tiesas sēdē, viņa nevar izpaust procesa virzītāja pamatojumu, kāpēc viņas aizstāvamais ir paturēts apcietinājumā.

Jau ziņots, ka Drošības policija (DP) 16. oktobrī aizturēja kādu Latvijas pilsoni, kurš savulaik ieņēmis nodaļas priekšnieka amatu Latvijas Iekšlietu ministrijas (IeM) Informācijas centrā. 2006. gadā aizturētais pilsonis no dienesta atvaļinājās.

Iepriekš Jansone apliecināja, ka Latvijas pilsonis Buraks pēc neatkarības atgūšanas strādājis IeM un tagad ir izdienas pensijā. Vīrietis vainu inkriminētajā noziegumā neatzīst. Tāpat advokāte apstiprināja, ka apcietināšanas brīdī klientam jau bija ļoti nopietnas veselības problēmas, kā arī vīrieša aprūpē esot persona ar nopietnu invaliditāti.

DP nav sniegusi plašus komentārus par personai inkriminēto noziegumu, vien apstiprinājusi aizturēšanas faktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!