Jelgavas tiesa kucēna nogalināšanā un sadedzināšanā apsūdzēto Andi Līcīti sodīja ar brīvības atņemšanu uz astoņiem mēnešiem, portālu "Delfi" informēja Jelgavas tiesā.
1983.gadā dzimušais vīrietis atzinies Jelgavas rajona Valgundes novada Vītoliņos pastrādātajā noziegumā. Krimināllieta izskatīta bez pierādījumu pārbaudes.

Tiesas spriedumu apelācijas kārtībā var pārsūdzēt.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka 29.aprīlī Valgundes pagastā nežēlīgi piekauts un sadedzināts deviņus mēnešus vecs "čau-čau" un vācu aitu šķirnes sunītis.

Aprīļa nogalē suņa saimnieks izgājis laukā ģimenes mīluli pabarot, bet dzīvnieka būdā vairs nebijis. Suņa būtas sienas bijušas asiņainas un apkārt mētājušies asiņaini akmeņi un šīfera šķembas.

Lai slēptu pastrādāto zvērību, suns noņemts no ķēdes un sadedzināts.

Minētā nozieguma pastrādāšanā apsūdzēts Andi Līcīti, kuram uzrādīta apsūdzība par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, kuras dēļ tie gājuši bojā vai sakropļoti, vai par dzīvnieku spīdzināšanu. Likums par šādu noziegumu paredz sodu uz laiku līdz četriem gadiem, arests, piespiedu darbs vai arī naudas sods līdz 80 minimālajām mēnešalgām, ar mantas konfiskācija vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!