Jūnijā Organizētās noziedzības un apkarošanas pārvalde (ONAP), aizdomās par sutenerismu, kas izdarīts personu grupā pēc iepriekšējās vienošanās, aizturēja četrus noziedzīgas grupas dalībniekus. Šonedēļ aizturēts noziedzīgās grupas līderis, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) Preses un sabiedrisko attiecību birojā.
Iepriekš aizturēti 1975. un 1977.gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1977.un 1975.gadā dzimušas sievietes. Noziedzīgās grupas līderis, 1976.gadā dzimis vīrietis, aizturēts šīs nedēļas sākumā.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka noziedzīgās grupas līderis pirms četriem gadiem organizējis intīmklubu un, pieaugot nelegālajai peļņai, attīstījis savu nelegālo biznesu, atverot vēl citus klubus un iesaistot to darbībā vairākus līdzdalībniekus.

Līdz aizturēšanas brīdim, 1976.gadā dzimušais vīrietis bija izveidojis trīs intīmo pakalpojumu sniegšanas klubus Rīgā, kas reklamēti laikrakstos un uzziņu dienestos. Dotajā brīdī šo klubu darbība ir pārtraukta.

Kā liecina policijas rīcībā esošā informācija, intīmklubi piedāvāja prostitūtu pakalpojumus, izbraucot pie klienta, kā arī uzaicinot tās pie sevis, šim nolūkam izmantojot dažādas pirtis, viesnīcas un speciāli izīrējamus dzīvokļus. Pavisam klubos tika nodarbinātas vismaz 12 prostitūtas. Par seksuālo pakalpojumu saņemšanu klientam bija jāšķiras no 30 latiem. Pusi no šīs naudas summas saņēma prostitūta, bet otra puse bija jāatdod šoferim, kurš šo naudu nogādāja uz klubu.

1975., 1977.gadā dzimušie vīrieši bija noziedzīgās grupas līdera izveidoto intīmklubu līdzīpašnieki, kā arī organizēja prostitūtu nogādāšanu pie klientiem. Savukārt 1975.gadā dzimusī sieviete pildīja administratīvi organizatoriskās funkcijas, organizējot kluba grāmatvedību, kā arī periodiski veicot operatores funkcijas.

Par minēto faktu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 165.panta 2.daļas "Par tādas personas izmantošanu iedzīvošanās nolūkā, kura nodarbojas ar prostitūciju, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās", kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu.

Aizturētās personas atzītas par aizdomās turētiem un piemērots drošības līdzeklis – nodošana policijas uzraudzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!