Foto: LETA

Valsts policijas (VP) darbinieki par taksometra vadītāja aplaupīšanu un taksometra aizdzīšanu aizturējuši trīs jauniešus, aģentūra BNS uzzināja VP.

Naktī uz trešdienu VP Baložu iecirkņa darbinieki saņēmuši izsaukumu no kāda taksometra vadītāja, kurš pavēstījis, ka viņu aplaupījuši trīs jaunieši.

Pēc vīrieša stāstītā, naktī Valdlaučos trīs jaunieši – divi puiši un viena meitene – viņu apturējuši un lūguši aizvest uz Titurgu. Nonākot galamērķī, aizmugurē sēdošie jaunieši piedraudējuši vīrietim un sākuši viņu sist.

Taksists izbēdzis no mašīnas un izsaucis uz notikuma vietu policiju, savukārt jaunieši – 1998.gadā dzimusi meitene, kā arī 1996. un 1999. gadā dzimuši puiši – aizbraukuši no notikuma vietas ar taksista auto un personīgajām mantām.

VP darbinieki atraduši taksometru avarējušu turpat netālu no notikuma vietas kāda garāžu kooperatīva teritorijā. Taksometram nozagtas valsts reģistrācijas numurzīmes.

Pārmeklējot tuvējo mežu, visi trīs jaunieši atrasti un aizturēti. Atgūtas arī jauniešu nozagtās numurzīmes un taksistam nolaupītās mantas.

Divi no aizturētajiem jauniešiem iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par zādzību. Šobrīd pret aizturētajiem uzsākts kriminālprocess par laupīšanu grupā. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana līdz astoņiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!