Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Likumsargi aizturējuši piecus jauniešus vecumā no 14 līdz 16 gadiem, kuri sabojājuši taktilā Brīvības pieminekļa statuju, nolaužot vienu no elementiem - goda sardzes figūriņu, liecina Rīgas pašvaldības policijas ieraksts sociālajos tīklos.

Trešdien, 3.maijā, Rīgas pašvaldības policijā tika saņemta informācija par vairākiem jauniešiem, kuri sabojājuši taktilā Brīvības pieminekļa statuju, nolaužot vienu no elementiem - goda sardzes figūriņu.

Likumsargi pārskatīja videonovērošanas kameru ierakstus, kuros tika identificēta pusaudžu kompānija, kas varētu būt vainojama nodarījumā.

Analizējot videonovērošanas kameru ierakstus, videonovērošanas centra darbinieki jauniešu kompāniju pamanīja Merķeļa ielā, un uz jauniešu atrašanās vietu tika nosūtīta tuvākā policijas ekipāža.

Kopumā aizturēti pieci jaunieši vecumā no 14 līdz 16 gadiem. Jaunieši nodarījumā vainu atzina, un kārtības sargi viņus nogādāja Valsts policijā turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Pēc policijas informācijas, šis nav pirmais gadījums, kad tiek konstatēta taktilā Brīvības pieminekļa statujas bojāšana. Proti, šā gada 26.aprīlī tika fiksēts gadījums, kurā kāda sieviete ar diviem bērniem ir nolauzusi otru goda sardzes figūriņu. Arī šajā gadījumā ar videonovērošanas kameru palīdzību iegūti personu attēli, kuri nodoti Valsts policijai kriminālprocesa uzsākšanai un turpmākai personu meklēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!