Foto: DELFI

Aizdomās par gandrīz 100 000 latus vērtas lauksaimniecībā izmantojamas tehnikas zādzību Vidzemē policijai izdevies aizturēt vairākus cilvēkus, portāls “Delfi” uzzināja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē.

Policija atgādina, ka 27.martā Alūksnes novadā Veclaicenes pagastā no karjera bija nozagts 2007.gada izlaiduma traktors - frontālais iekrāvējs "Katerpillar 966H" 98 500 latu vērtībā, par ko sākts kriminālprocess par liela apmēra zādzību. Savukārt pagājušajā nedēļā policija saņēmusi informāciju par 47 000 latus vērta teleskopiskā pacēlāja "Dino 260XT" zādzību Gulbenē, Ābeļu ielā.

Abas tehnikas vienības - traktoru un teleskopisko pacēlāju - policijai izdevies atrast vietējo zemnieku īpašumā esošā teritorijā un patlaban policija skaidro, kāda bijusi lauksaimnieku saistība ar zādzību gadījumiem un vai abas zādzības ir savstarpēji saistītas.

Policija atgādina, ka martā sāktajā kriminālprocesā aizdomās par zādzības izdarīšanu tika aizturēti vairāki Gulbenes novada iedzīvotāji un vairāki Gulbenes rajona iedzīvotāji aizturēti arī aizdomās par teleskopiskā pacēlāja nozagšanu septembrī. Policija nekonkretizē aizdomās turēto iedzīvotāju skaitu.

Likums par nodarījumu - liela apmēra zādzību - kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu.

Plašākus komentārus izmeklēšanas interesēs policija nesniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!