Foto: PantherMedia/Scanpix

Zemgalē par graudu izkrāpšanu no zemnieku saimniecībām 16 791 eiro apmērā apcietināti divi jau iepriekš tiesāti vīrieši, informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Ieva Sietniece.

Vīrieši martā un aprīlī izkrāpuši graudus no četrām zemnieku saimniecībām, nodarot materiālos zaudējumus lielā apmērā. Sankcionētas kratīšanas laikā aizturēto dzīvesvietās izņemti vairāki mobilie tālruņi, kā arī dokumenti, ar kuriem veiktas krāpnieciskās darbības.

Sietniece stāstīja, ka VP Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirknī martā tika saņemts iesniegums, ka no zemnieku saimniecības izkrāpti kviešu graudi, nodarot materiālo zaudējumu 7220 eiro apmērā. No šāda veida krāpnieciskām darbībām cieta vēl trīs zemnieku saimniecības - Jaunjelgavas novada Sērenes pagastā, kur nodarīti 3663 eiro lieli materiālie zaudējumi, Salas novadā, kur zaudējumi lēšami 3798 eiro apmērā un Auces novadā, kur zemnieku saimniecībai nodarīts 2110 eiro liels zaudējums.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka personas, kuras veikušas krāpnieciskas darbības, interneta portālos sameklējušas sludinājumus par graudu pārdošanu un veikušas telefoniskus zvanus dažādu uzņēmumu vārdā uz zemnieku saimniecībām, kurām piedāvāja pārdot graudus un citas lauksaimniecības produkciju par augstām cenām. Tad, kad krāpnieki bija preci saņēmuši, samaksa tika solīta, maksimāli atliekot apmaksas dienu, lai cietušie pēc iespējas vēlāk vērstos policijā.

Lai iedzīvotāji neciestu no krāpnieciskām darbībām, policija brīdina būt uzmanīgiem un pirms līdzīga rakstura darījumu veikšanas ar juridiskām personām tās pārbaudīt uzņēmuma reģistrā, kā arī gadījumā, ja rodas aizdomas par krāpnieciskām darbībām vai to mēģinājumu, lūgums nekavējoties informēt policiju, zvanot pa tālruni 110 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!