Prokuratūra šodien uzrādījusi apsūdzību mašīnistam Sergejam Ribačokam, kurš tiek vainots elektrovilciena Lielvārde-Rīga katastrofas izraisīšanā šā gada 2.februārī.
Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Vītoliņa aģentūru LETA informēja, ka apsūdzētajam atstāts iepriekšējais drošības līdzeklis - paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

LETA jau ziņoja, ka 2.februārī netālu no Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas sadūrās elektrovilciens Lielvārde-Rīga un vilciens Maskava-Rīga. Vilcienu sadursmē gāja bojā četri cilvēki, bet vēl 29 personas cieta.

Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas izmeklēšanas rezultāti arī iepriekš liecināja par vilciena Lielvārde-Rīga brigādes atbildību vilcienu katastrofā. Inspekcija secināja, ka sadursmi izraisīja elektrovilciena mašīnistu brigādes rīcība, kurā konstatēti vairāki pārkāpumi.

Pēc katastrofas gan "Latvijas dzelzceļa" vadītājs Andris Zorgevics, gan satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP) apgalvoja, ka notikušajā vainojams vilciena mašīnists. Tobrīd Ribačoku ugunsdzēsēji vēl grieza ārā no vilciena vraka.

Mašīnists neatzīst savu vainu notikušajā. Kādu laiku viņš lietā bija liecinieka statusā.

Negadījuma dienā policija ierosināja krimināllietu par dzelzceļa transporta drošības un ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tas izraisījis katastrofu, avāriju vai citas smagas sekas. Par šādu noziegumu iespējamais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!