Foto: LETA
Pagājušajā diennaktī par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā ir sākti septiņi kriminālprocesi, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 143 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietušas 14 personas.

Vairums jeb 86 satiksmes negadījumi reģistrēti Rīgas reģionā, kamēr 17 – Kurzemes reģionā, 16 – Latgales, 14 – Zemgales un desmit – Vidzemes.

Pirmdien fiksēti kopumā seši ceļu satiksmes negadījumi.

Tikmēr kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 553 administratīvo pārkāpumu lēmumu, tajā skaitā 127 par ātruma pārsniegšanu un septiņi par agresīvu braukšanu. Vairums pārkāpumu reģistrēti Rīgas reģionā – 162 –, turpretim vēl 115 fiksēti Vidzemes reģionā, 149 – Latgales, 81 – Zemgales un 46 – Kurzemes.

Par ātruma pārsniegšanu 37 administratīvo pārkāpumu lēmumi pieņemti Rīgas reģionā, 17 – Zemgales reģionā, 29 – Vidzemes reģionā, 15 – Kurzemes reģionā un 29 – Latgales reģionā.

No septiņiem kriminālprocesiem, kas pagājušajā diennaktī sākti saistībā ar transporta līdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, trijos gadījumos veikta konfiskācija, savukārt četros – piedzīta vērtība.

Pagājušajā diennaktī Rīgas reģionā reģistrēta automašīnas zādzība, viena zādzība no mājokļa un pieņemts viens lēmums par nošķiršanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!