Valsts apsūdzības uzturētāja prokurore Inese Šulte uzskata, ka krimināllietā par 2008.gada nogalē Mārupē notikušo drošības risinājumu kompānijas "G4S Latvia" inkasenta slepkavību un aptuveni 300 000 latu nolaupīšanu no inkasācijas automašīnas apsūdzētajām personām vajadzētu piespriest 15, 16 un 18 gadu cietumsodus ar mantas konfiskāciju.

Rīgas apgabaltiesā norādīja, ka trešdien notikušajās tiesas debatēs prokurore Šulte apsūdzēto bijušo Rīgas kriminālpolicistu Jāni Ozoliņu lūgusi sodīt ar 18 gadu reālu brīvības atņemšanu. Viņa sievai Kristīnei Ozoliņai, kas arī apsūdzēta šajā lietā, prokurore lūgusi piemērot 16 gadu cietumsodu. Savukārt inkasentu Georgu Ivanovski valsts apsūdzības uzturētāja lūgusi sodīt ar 15 gadu reālu brīvības atņemšanu.

Visiem apsūdzētajiem prokurore prasījusi piemērot arī mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem.

Trešdien tiesas debatēs uzstājās arī nogalinātā inkasenta atraitnes pārstāvis advokāts Vilnis Krasovskis. Viņš lūdza tiesu piedzīt no apsūdzētajiem morālo un materiālo kompensāciju par labu nogalinātā inkasenta sievai.

Krasovskis pastāstīja, ka prasītās morālās kompensācijas apmērs ir 50 000 latu. Advokāta ieskatā šī summa būtu piedzenama no visiem trim apsūdzētajiem solidāri. Savukārt prasītās materiālās kompensācijas apmērs ir aptuveni 100 lati.

Kā ziņots, abi apsūdzētie Ozoliņi savu vainu kategoriski noliedz, bet Ivanovskis - atzīst.

Trešdien tiesas debatēs norunāja arī Ivanovska advokāts, bet Ozoliņu aizstāvībai vārdu plānots dot ceturtdien.

Jau ziņots, ka Rīgas tiesu apgabala prokuratūras prokurore Šulte izskatīšanai tiesā lietu nosūtīja 2009.gada 16.decembrī. Apsūdzība uzskata, ka uzbrukums bijis inscenēts. "G4S Latvia" kriminālprocesā pieteikusi kaitējuma kompensāciju 300 000 latu apmērā.

Visiem trim apsūdzētajiem tiek inkriminēts Krimināllikuma (KL) 118.panta 5.punktā paredzētais noziedzīgais nodarījums - slepkavība pastiprinošos apstākļos, ja to izdarījusi organizēta grupa. Minētais pants vainīgās personas paredz sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Šajā kriminālprocesā teorētiski ir apvienotas divas lietas. Vienā no tām apsūdzētais Ivanovskis ieņem cietušā statusu, jo saskaņā ar apsūdzību Ozoliņš, inscenējot laupīšanas uzbrukumu, Ivanovski sašāvis.

Kā ziņots, 2008.gada 17.decembra vakarā Mārupē notika bruņots uzbrukums firmas "G4S Latvia" inkasācijas automašīnai. Viens inkasents tika nogalināts, bet otrs - ievainots. Tika nolaupīti vairāk nekā 150 000 latu.

Kā pratināšanas laikā apgalvojis ievainotais inkasents, klusajā meža celiņā viņi bija apstājušies, lai nokārtotu dabiskās vajadzības. Inkasents stāstījis, ka pie mašīnas saņēmis sitienu pa galvu un zaudējis samaņu. Tagad šis ievainotais inkasents - Ivanovskis - nonācis uz apsūdzēto sola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!