Foto: F64
Par 2008.gada nogalē Mārupē notikušo uzbrukumu kompānijas "G4S Latvia" inkasācijas automašīnai un inkasenta slepkavību tiesa ceturtdien apsūdzētajiem piesprieda bargus sodus.

Bijušajam Rīgas kriminālpolicistam Jānim Ozoliņam piespriests 13 gadu cietumsods, viņa sievai Kristīnei Ozoliņai – 11 , bet inkasentam Georgam Ivanovskim - 10 gadi cietumā.

Pēc sprieduma nolasīšanas Jānim Ozoliņa kļuva slikti un viņš noģība, tāpēc tiesa sprieduma lasīšanu pārtrauca, lai sagaidītu mediķus.

Visiem trīs apsūdzētajiem tiesa noteica arī trīs gadu policijas kontroli, kā arī mantas konfiskāciju. Savukārt Kristīni Ozoliņu, kas vienīgā no apsūdzētajiem nebija apcietināta, tiesa nolēma apcietināt tiesas zālē pēc sprieduma nolasīšanas.

Pirms tiesa sāka lasīt spriedumu, Kristīne Ozoliņa portālam "Delfi" sacīja, ka par tiesas spriedumu nav domājusi, taču pauda, ka spriedums drīzāk būs likumīgs un viņu attaisnojošs. Viņa pirms sprieduma pasludināšanas bija mierīga un, dzirdot, tiesas teikto, vien izņēma no ausim auskarus un noņēma citas rotaslietas, atdodot tās tuviniekiem.

Savukārt viņas vīrs, izdzirdot tiesas spriedumu, sākumā saļima, tad mēģināja piecelties, bet noģība.

atraitnei Tatjanai Sabčenko piedzīt aptuveni 49 100 latu lielu morālā kaitējuma kompensāciju. Savukārt prasību no apsūdzētajiem par labu kompānijai "G4S Latvia" piedzīt 300 000 latu kompensāciju tiesa neapmierināja.

Prokurore Inese Šulte žurnālistiem atzina, ka ar spriedumu ir apmierināta, neskatoties uz to, ka tiesa piesprieda mazākus sodus kā prasīts. Šulte tiesu debatēs bija lūgusi Jāni Ozoliņu sodīt ar 18 gadu brīvības atņemšanu, viņa sievu ar 16 gadiem nebrīvē, bet Ivanovski - ar 15 gadiem cietumā.

Prokurore žurnālistiem pastāstīja, ka Ozoliņš bija nozieguma organizators, bet viņa sieva – tā atbalstītāja un kūdītāja. Savukārt Ivanovskis, kurš bija pāra draugs, noziegumu izpildīja. Jautāta par nolaupīto naudu, prokurore pieļāva, ka apsūdzētie zina tās atrašanās vietu.

"Lietā nav pierādījumu tādam spriedumam," pēc tiesas žurnālistiem sacīja Ozoliņu pāra advokāte Anita Mazure. Viņa uzsvēra, ka spriedums nav likumīgs un tamdēļ to pārsūdzēs.

Savukārt nošautā inkasenta atraitne Sabčenko žurnālistiem sacīja, ka piespriestais sods nav bargs un apsūdzētajiem aiz restēm būtu jāpavada ilgāks laiks.

Tiesa ceturtdien nolasīja saīsināto spriedumu un pēc tā motīvu daļas saņemšanas to varēs pārsūdzēt Augtākajā tiesā.

Jau ziņots, ka Ozoliņi savu vainu neatzīst, savukārt Ivanovskis to ir atzinis.

Valsts apsūdzības uzturētāja prokurore Inese Šulte Jāni Ozoliņu lūdza sodīt ar 18 gadu reālu brīvības atņemšanu. Viņa sievai Kristīnei Ozoliņai prokurore lūdza piemērot 16 gadu cietumsodu, savukārt inkasentu Ivanovski valsts apsūdzības uzturētāja lūdza sodīt ar 15 gadu reālu brīvības atņemšanu.

Jau ziņots, ka 2008.gada 17.decembra vakarā Mārupē notika bruņots uzbrukums firmas "G4S Latvia" inkasācijas automašīnai. Viens inkasents tika nogalināts, bet otrs - ievainots. Tika nolaupīti gandrīz 300 000 latu, kuri joprojām nav atrasti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!