Foto: Viesturs Radovics, DELFI

Vīrietim, kurš maija beigās uzbruka skolniekam, kurš ar Ukrainas karogu devās no gājiena "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma", prokurors gatavo priekšrakstu par sodu – 200 stundām sabiedriski derīga darba, liecina Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" otrdien ziņo, ka sitējs jaunietim ir arī samaksājis prasīto morālo kompensāciju.

2003. gadā dzimušais jaunietis "Panorāmai" iepriekš stāstīja, ka vīrietis viņam uzbruka tieši tādēļ, ka ap pleciem bija Ukrainas karogs. Vīrietis, norādot uz karogu, esot jautājis, "kas tā par fašistisko lupatu," un pēc tam sitis pa saules pinumu un kaklu. Viņam virsū esot bijuši motociklistu cimdi, kas visticamāk uzvilkti, lai sitienus padarītu sāpīgākus.

Vēlāk sitējs no notikuma vietas aizbēdzis, bet pēc laika atrasts slēpjamies mājas bēniņos aiz skursteņa un aizturēts.

Latvijas Televīzija arī ziņo, ka Valsts policijā šobrīd joprojām notiek dienesta pārbaude par sitēja dzīvesbiedres, kura ir policijas darbiniece, saistību ar notikušo uzbrukumu un pierādījumu slēpšanu.

Cietušo jaunieti pārstāvošais advokāts Egons Rusanovs "Panorāmai" norādījis, ka, pēc iepazīšanās ar priekšrakstu, gatavojas vērsties Ģenerālprokuratūrā ar sūdzību. Pēc viņa domām, tikai reāls cietumsods var atturēt citus no šādiem naida noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!