Foto: LETA
Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa šodien piesprieda sešu gadu un sešu mēnešu cietumsodu Aleksejam Popkovam, kurš apsūdzēts par aptuveni 23 000 latu vērtu narkotiku un ieroču glabāšanu.

Kā informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Una Zīrāka, Popkovam tika noteikta arī policijas kontrole uz diviem gadiem un papildsods - 875 latu konfiskācija.

Pilns šodien pasludinātā sprieduma teksts būs pieejams jau rīt, 7.jūnijā, bet pēc tam likumā noteiktajā kārtībā to varēs pārsūdzēt. Spriedumu Popkovs noklausījās, atrazdamies apcietinājumā.

Apsūdzētais savu vainu tiesā pilnībā atzina, tāpēc lieta tika izskatīta bez pierādījumu pārbaudes.

Kā ziņots, Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūra minēto lietu tiesai nodeva aprīļa otrajā pusē.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga iepriekš informēja, ka saskaņā ar apsūdzību persona neatļauti realizācijas nolūkā iegādājusies un glabājusi savā lietošanā esošajā garāžā metamfetamīnu saturošu vielu nepilnu divu kilogramu apmērā un heroīnu saturošu vielu vairāk nekā 37gramu apmērā.

Valsts policija atzina, ka grams metamfetamīna melnajā tirgū maksā aptuveni desmit latus, bet heroīns - 100 latus, līdz ar to kopējā narkotiku vērtība ir aptuveni 23 000 latu.

Tāpat, pēc apsūdzības domām, vīrietis nelikumīgi iegādājās vismaz 53 litrus spirtota dzēriena, kuru arī glabāja garāžā.

Bez tam apsūdzētais iegādājās pašrocīgi izgatavotu pusautomātisko šaujamieroci, glabāja vairāk nekā 390 vienību šaujamieročiem paredzētas munīcijas, iegādājās un glabāja divas rokas granātas un vairāk nekā divus litrus indīga šķidruma, uzskata prokuratūra.

Vīrietis apsūdzēts arī par to, ka mēģināja aizbēgt no policijas konvoja. Tas gan viņam neizdevās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!