Foto: LETA
Limbažu rajona tiesa vīrietim, kurš nodūra savu vecmāmiņu un pārdeva viņas televizoru, piektdien piespriedusi desmit gadus un sešus mēnešus cietumā.

Vīrieti sauc Didzis Vītiņš. Tāpat tiesa viņam piespriedusi probācijas dienesta uzraudzību uz trim gadiem. Vīrietis savu vainu izdarītajā atzinis.

Krimināllieta iepriekš nodota Limbažu rajona tiesas tiesneša Kārļa Jansona lietvedībā.

Šā gada 19.augustā Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurore Limbažu rajona tiesa nodeva krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par savas vecmāmiņas tīšu nonāvēšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais vīrietis, 2014.gada novembrī atnāca pie savas vecāsmātes uz viņas dzīves vietu. Aiz dusmām par to, ka vecāmāte nedeva viņam naudu, pārmeta viņam, ka viņš nozadzis viņai naudu, nosodoši izteicās par viņa dzīvesveidu un, saprazdams, ka viņa dzīs viņu ārā no dzīvokļa, paķēra istabā uz galda esošo nazi un vienu reizi iedūra viņai vēderā, kā rezultātā iestājās sievietes nāve.

Turklāt apsūdzētais vīrietis tajā pašā dienā, pēc tam, kad bija nogalinājis savu vecomāti, paņēma istabā esošo plakano televizoru 300 eiro vērtībā, kuru iznesa no mājas un vēlāk pārdeva izmeklēšanā nenoskaidrotai personai.

Ar savu rīcību apsūdzētais izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma pantā par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavība). Par šo noziedzīgā nodarījuma realizēšanu Krimināllikums paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanas sodu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Tāpat vīrietim celta apsūdzība pēc Krimināllikuma panta par zādzību, krāpšanu, piesavināšanos nelielā apmērā. Krimināllikumā paredzētais sodaa mērs par šī noziedzīga nodarījuma izdarīšanu - brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!