Foto: LETA

18. martā Kārsavā vairāki jaunieši veica laupīšanu no tirdzniecības vietas, pēc kā Malnavas pagastā operatīvi tika aizturēti, portālu "Delfi" informēja Valsts policija (VP).

Par doto faktu uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

18. martā pulksten 18.51 Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa amatpersonas saņēma informāciju par iespējamu laupīšanu no veikala Ludzas novadā, Kārsavā.

Ierodoties notikuma vietā policijas darbiniekiem izdevās noskaidrot, ka trīs personas bija ieradušās veikalā un vēlējušās iegādāties preci, taču brīdī, kad veikala pārdevējā novietoja preci uz letes, viena no personām sievietei sejā iepūta asaru gāzi. Jaunieši no veikala nolaupīja alkoholiskos dzērienus, tabakas izstrādājumus un pārtiku, pēc kā devās projām.

1963. gadā dzimušajai veikala darbiniecei tika sniegta medicīniskā palīdzība. Ārstēšanos sieviete turpina ambulatori.

Veicot plašas operatīvās un izmeklēšanas darbības, likumsargiem izdevās noskaidrot iespējamo vainīgo personu identitāti un šīs pašas dienas vakarā ap pulksten 21.30 viens 2003. gadā un divi 2005. gadā dzimušie Kārsavas un Balvu iedzīvotāji tika aizturēti.

2003. gadā dzimušajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Jāmin, ka visas personas jau iepriekš bija nonākušas policijas redzes lokā.

Saistībā ar doto faktu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 2.daļas – par laupīšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa laupīšanu.

Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!