Foto: Pašvaldības policija

Piektdien, 2. novembrī, neilgi pirms pulksten vieniem naktī, Rīgas pašvaldības policija (RPP) saņēma informāciju no kāda apsardzes firmas darbinieka, kurš Spāres ielā bija aizturējis trīs jauniešus ar veikala pārtikas ratiem, kas bija piekrauti ar dažādiem dzērieniem, tai skaitā alkoholu, portālu"Delfi" informēja RPP.

Policijā skaidro, ka policiju izsaucis veikala apsargs, kurš bija devies uz netālu esošo tirdzniecības vietu, kurā iepriekš zādzība bija notikusi. Pa ceļam uz notikuma vietu viņš pamanīja personas, kuras atbilda zagļu aprakstam. Apsargs jauniešus apturējis un izsaucis policiju.

Apsargs likumsargiem nodeva apturētos jauniešus. Pārrunu laikā viņi atzinās, ka bijuši netālu esošajā tirdzniecības vietā, sakrāvuši bērniem paredzētos ratos dažādas preces un devušies prom. Puiši atklāja, ka nozagtās preces labprāt atdotu veikalam.

Datu pārbaudes laikā atklājies, ka jaunieši ir 14, 15 un 16 gadus veci. Viņu vecāki tika sazvanīti un informēti par atvašu nodarījumiem.

Tikmēr apsargs aizbrauca uz veikalu, kur, pārbaudot videonovērošanas ierakstus, uz ielas apturētie jaunieši atpazīti kā veikala apzadzēji.

Vedot jauniešus uz policijas operatīvo transportlīdzekli, viņi pēkšņi metās bēgt. Vienam no jauniešiem izdevās aizbēgt, taču viņa identitāte likumsargiem ir zināma. Bēglis un viņa draugi tiks saukti pie likumā paredzētās atbildības.

Notikuma vietā sagaidīti Valsts policijas darbinieki, kuri pārņēma iepriekšminēto lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!