Foto: DELFI.ee

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvaldes amatpersonas pēc saņemtās informācijas no Drošības policijas aizturējušas septiņas personas par 14,5 miljonu cigarešu un 239 litru degvīna kontrabandu, informē VID.

Starp aizturētajiem ir divas muitas un divas robežsardzes amatpersonas.

Par šo faktu šī gada 1.aprīlī sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta trešās daļas par kontrabandu lielos apmēros.

Šī gada 1.aprīlī VID Muitas policijas pārvaldes amatpersonas pēc saņemtās informācijas no Drošības policijas sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 190.panta trešās daļas par kontrabandu lielos apmēros ar kravas automobili no Krievijas Latvijā, izmantojot muitas kontroles punktu "Terehova".

Tika veiktas neatliekamās procesuālās darbības, kuru rezultātā aizturēti 14,5 miljoni dažādu marku cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām un 293 litri dažādu marku degvīna ar Krievijas akcīzes markām.

Kriminālprocesa ietvaros tika veiktas septiņas kratīšanas un sākotnēji aizturētas septiņas personas, no kurām piecas atzītas par aizdomās turētām - tajā skaitā divas muitas un divas robežsardzes amatpersonas. Visām personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

Kopumā kriminālprocesa ietvaros izņemtas cigaretes: 500 000 gabali "NZ8", 500 000 gabali "NZ10", 4 500 000 gabali "NZ Gold", 3 020 000 gabali "Premjer", 5 980 000 gabali "Fest".

Kopumā kriminālprocesa ietvaros izņemts degvīns: 30 litri - "Pjatj ozer", 200 litri - "Belaja berjoza" un deviņi litri - "Beluga".

Izņemtās cigaretes, alkohols un automobilis tuvākajā laikā tiks nodoti Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Patlaban kriminālprocesā notiek izmeklēšana un sīkāka informācija netiek sniegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!