Foto: DELFI

Pirms diviem gadiem Rēzeknē nolaupītās, spīdzinātās, nogalinātās un apzagtās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Rēzeknes nodaļas darbinieces krimināllietā apsūdzētajiem pieprasīts mūža ieslodzījums un 16 gadu cietumsods.

Kā informēja tiesā, mūža ieslodzījumu prokurors pieprasījis agrāk sodītajiem Jurijam Vjaznikovam un Oļegam Vlasovam, bet 16 gadu cietumsodu - Aleksandram Šijatijam.

Vienā no iepriekšējām tiesas sēdēm prokurors grozījis uz smagāku apsūdzētajiem piemēroto apsūdzību. Ja līdz šim minētā nozieguma pastrādāšanā apsūdzētie bija apsūdzēti pēc 153.panta 3.daļas, 175.panta 4.daļas, 117.panta 4., 6., 8. un 10.punkta un 118.panta 3.punkta - par personas nolaupīšanu, zādzību un slepkavību pastiprinošos apstākļos -, tad tagad apsūdzība minētajām personām ir celta pēc Krimināllikuma 153.panta 3.daļas, 175.panta 4.daļas un 118.panta 5.punkta - par personas nolaupīšanu, zādzību un slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja to izdarījusi organizēta grupa.

Vēstīts, ka apsūdzēto personu pratināšanu tiesa sāka septembra beigās. Patlaban minētajā lietā tiesa nopratinājusi cietušos un lieciniekus un pārbaudījusi pirmstiesas izmeklēšanas materiālus.

Saskaņā ar apsūdzību aizdomās turamie savu upuri nolaupījuši, kad viņa devusies no darba mājās. Noziedznieki iegrūduši sievieti automašīnā, aizsējuši viņai acis un aizveduši uz mežu, kur piesējuši pie koka un spīdzinājuši, lai noskaidrotu bankas karšu PIN kodus, vietas, kur sievietes mājās glabājas nauda un citas vērtīgas mantas, bet pēc tam sievieti nogalinājuši. Netālu no koka jau iepriekš bijusi izrakta bedre, kur nogalinātā sieviete aprakta.

Jau ziņots, ka 2010.gada 5.novembrī Rēzeknes policijas iecirknī tika saņemts iesniegums par to, ka bezvēsts pazudusi kāda 1949.gadā dzimusi sieviete.

Latgales Kriminālpolicijas biroja darbinieki sāka kriminālprocesu. Tā izmeklēšanas gaitā 2011.gada 10.janvārī, veicot operatīvos pasākumus, Rīgā Latgales Kriminālpolicijas biroja darbinieki kopā ar Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālpolicijas izmeklēšanas pārvaldes un Rēzeknes iecirkņa darbiniekiem aizdomās par sievietes slepkavību aizturēja minētos vīriešus.

Tajā pašā dienā kratīšanu rezultātā Rīgā tika atrasti un izņemti lietiskie pierādījumi. 11.janvārī Rēzeknes novadā tika atrasts arī meklēšanā izsludinātās sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Vlasovs agrāk sodīts par slepkavību, par ko izcietis 12 gadu cietumsodu, Vjazņikovs - trīs reizes sodīts, pēdējo reizi par izspiešanu, Šijatijs - par ekonomiska rakstura noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!