Foto: DELFI
Aizdomās par novembra sākumā Rēzeknes novadā pastrādāto sievietes slepkavību šonedēļ Rīgā aizturēti trīs agrāk sodīti vīrieši, portālu "Delfi" informēja policija.

Valsts policijas pārstāve Inguna Pužule aģentūrai BNS apstiprināja, ka noslepkavotā - 1949.gadā dzimusī Larisa Ležepjokova - strādājusi Valsts ieņēmumu dienestā (VID) Rēzeknē. Kāda Rēzeknes iedzīvotāja atzina, ka par sievieti bijušas labas atsauksmes un viņa vērtēta kā godīga un principiāla VID darbiniece.

Pērn 5.novembrī Rēzeknes policija saņēma iesniegumu, ka bezvēsts pazudusi kāda 1949.gadā dzimusi sieviete, portālu "Delfi" informēja policija. Jau toreiz policija, cerot uz iedzīvotāju atsaucību meklēšanā, presei izplatīja Ležepjokovas foto un datus.

Izmeklēšanas rezultāta pirmdien Rīgā aizdomās par sievietes slepkavību aizturēja 1987.gadā, 1973.gadā un 1964.gadā dzimušus vīriešus.

Tai pat dienā kratīšanās Rīgā atrasti un izņemti lietiskie pierādījumi, bet otrdien Rēzeknes novadā atrasts meklēšanā izsludinātās sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Vīriešus tur aizdomās par slepkavību personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās mantkārīgā nolūkā. Slepkavības motīvs nav saistīts ar sievietes profesionālo darbību.

Visi trīs aizdomās turētie vīrieši agrāk sodīti. 1973.gadā dzimušais vīrietis sodīts par slepkavību, par ko izcieta 12 gadu cietumsodu, 1964.gadā dzimušais agrāk sodīts trīs reizes, pēdējo reizi par izspiešanu, bet 1987.gadā dzimušais par ekonomiskiem noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!