Foto: Shutterstock

Valsts vides dienests (VVD) sācis administratīvā pārkāpuma lietu pret alkohola reibumā esošu traktoristu par vides piesārņošanu ar "Raundapu", informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Tukuma novada Smārdes pagastā uz autoceļa Jelgava-Tukums braucamās daļas ceturtdien bija apgāzies traktora miglotājs. Avārijas rezultātā notika ķīmisko vielu noplūde – grāvī nonāca aptuveni 200 litri "Raundapa" šķīduma jeb herbicīds "Glyphomax 480" nezāļu iznīcināšanai.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) operatīvi veica darbus un norobežoja grāvi 20 metru garumā, lai līdzeklis nepiesārņotu blakus esošo teritoriju. Sadarbībā ar traktora īpašnieku un VUGD tika organizēti izlijušā šķīduma atsūknēšanas darbi un kopā ar lietusūdeņiem ķīmiskās vielas no notikuma vietas savāktas.

Kā informē Jalinska, skaidrojot notikuma apstākļus, konstatēts, ka traktora vadītājs bijis alkohola reibumā. Ceļu satiksmes negadījuma izmeklēšanu veiks Valsts policija (VP).

Savukārt VVD ierosinājis administratīvā pārkāpuma lietu par vides piesārņošanu.

Jau ziņots, ka ceturtdien VUGD saņēma izsaukumu uz Tukuma novada Smārdes pagastu, kur uz ceļa braucamās daļas bija apgāzies traktora miglotājs. Avārijas rezultātā grāvī noplūda apmēram 200 litri traktora pārvadātās vielas.

Ugunsdzēsēji grāvja abos galos izveidoja zemes apvaļņojumu, lai novērstu vielas tālāku noplūdi. Pēc tam sadarbībā ar traktora īpašnieku un VVD tika savākta noplūdusī viela.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!