Foto: Pixabay

Šomēnes Jelgavā par viltotas naudas izplatīšanu aizturēti divi vīrieši, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Viņa skaidroja, ka februāra beigās Jelgavas novadā kāds vīrietis veikalā par pirkumu mēģināja norēķināties, izmantojot viltotu desmit eiro banknoti. Par notikušo policijas darbinieki sāka kriminālprocesu.

Veicot izmeklēšanas darbības, tajā skaitā kratīšanas, šomēnes likumsargi noskaidroja un aizturēja divus vīriešus, kuri, iespējams, ir saistīti ar viltotas naudas izplatīšanu. Pašlaik abiem ir noteikts aizdomās turēto personu statuss un piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Izmeklēšana turpinās un tiek pārbaudīta aizdomās turēto vīriešu saistība ar citiem līdzīgiem viltotās naudas izplatīšanas gadījumiem Jelgavā.

Viens no vīriešiem jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par dažāda rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Policija atgādina, ka par noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar viltotu Latvijā apgrozībā esošu naudas zīmju izplatīšanu var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!