Par atkārtotu viltotu norēķinu karšu izmantošanu Latvijas kredītiestāžu bankomātos aizturēts Rumānijas pilsonis, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.
1985.gadā dzimušais vīrietis aizturēts kārtējā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīdī. Aizturēšanu veikusi Ekonomikas policijas pārvalde sadarbībā ar "SEB Unibanka" un SIA "First Data Latvia".

Personas un uzturēšanās vietas sankcionētas kratīšanas laikā policija atrada dažādus lietiskos pierādījumus: 33 viltotas norēķinu kartes, naudas līdzekļus dažādu valstu valūtās kopā vairāk kā 10 000 latu. Šobrīd ir noskaidrotas 82 noziedzīga nodarījuma epizodes, bet ir pamats uzskatīt, ka šo epizožu skaits ir lielāks.

14.septembrī uzsākts kriminālprocess par atkārtotu viltotu maksāšanas līdzekļu izmantošanu. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšana no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa aizdomās turētajam piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Ir pamats aizdomām, ka šis Rumānijas pilsonis ir veicis tāda paša rakstura noziedzīgas darbības citās Eiropas Savienības valstīs. Turpinās izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!