Foto: stock.xchng
Rīgas apgabaltiesa pirmdien par narkologa Igora Kudajeva slepkavības organizēšanu piespriedusi desmit gadu cietumsodu viņa atraitnei Violetai Žaivoronko, portālam "Delfi" apliecināja tiesas pārstāvis Aigars Bērziņā. Šo spriedumu vēl var pārsūdzēt.

Tiesa pirmdien sievieti atzina par vainīgu vīra slepkavības organizēšanā, sodot viņu ar brīvības atņemšanu uz desmit gadiem. Kā papildsods sievietei piemērota arī mantas konfiskācija. Tiesa viņu neapcietināja zālē un līdz brīdim, kad spriedums stāsies spēkā, viņai paliks spēkā iepriekšējais drošības līdzeklis – policijas uzraudzība.

Pilns sprieduma teksts būs pieejams 3.aprīlī, kad to varēs pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

Jau vēstīts, ka Kudojars ar diviem šāvieniem tika nogalināts Ķengaragā 2010.gada 4.martā ap pulksten 22:30. Ārsta sieva aizdomās par saistību ar sava vīra slepkavību tika aizturēta 2010.gada 9.martā. Ģimenē bija pieņemts lēmums par šķiršanos, tādēļ policija uzskatīja, ka tieši mantkārības dēļ sieva organizēja sava vīra slepkavību.

Ziņu aģentūra LETA iepriekš, atsaucoties uz apsūdzību, vēstīja, ka Žaivoronko savu vīru nenošāva, bet to izdarīja kāds cits. Kas ir bijis slepkavības izpildītājs, vēl skaidro policija, kuras lietvedībā atrodas no pamata lietas izdalītais kriminālprocess par slepkavības izpildīšanu.

Policija iepriekš arī informēja, ka par aizdomās turamo šajā lietā tika atzīts arī sievietes brālis, bet vēlāk nolemts viņam piemērot apcietinājumu. To gan nevarēja izdarīt, jo vīrietis nebija atrodams. Policijai esot pamats uzskatīt, ka vīrietis atrodas Baltkrievijā, tādēļ viņš izsludināts starptautiskajā meklēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!