Foto: Valsts policija

Valsts policija 1. maijā par Rīgas Centrāltirgus apkaimē izdarītu laupīšanu aizturējusi jau iepriekš vairākas reizes policijas redzeslokā nonākušas divas personas - vīrieti un sievieti, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Rīgas Centrāltirgus apkaimē starp diviem vīriešiem izcēlās konflikts. Vārdiskais konflikts pārvērties fiziskā ietekmēšanā, proti, viens no vīriešiem, kurš tobrīd atradies kopā ar kādu sievieti, vairākas reizes iesitis otrai personai. Kad cietušais nokritis zemē, uzbrucējs viņam pārmeklējis kabatas, izvilcis viņa mobilo telefonu un maku, kurā atradušies 40 eiro, un abi ar sievieti pametuši nozieguma vietu.

Cietušais spējis piecelties un aiziet līdz netālu esošajam Valsts policijas Rīgas Latgales iecirknim, kur pastāstījis par notikušo.

Noskaidrojuši precīzu nozieguma vietu, policisti konstatējuši, ka tur ierīkota videonovērošana. Pārskatot videonovērošanas kameru ierakstus, Rīgas Latgales iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti atpazinuši gan uzbrucēju, gan viņa iespējamo līdzdalībnieci, jo abas personas jau iepriekš vairākas reizes bija nonākušas policijas redzeslokā.

Proti, 1985. gadā dzimušais aizdomās turētais vīrietis iepriekš sodīts par zādzībām un noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti, un vien nesen atbrīvots no ieslodzījuma vietas. Savukārt sieviete iepriekš sodīta par laupīšanām un citiem mantiskiem noziegumiem.

Noskaidrojot šo personu atrašanās vietu, Rīgas Latgales iecirkņa policisti tās pašas dienas pēcpusdienā viņus aizturējuši. Pie aizdomās turētā vīrieša tika atrasts cietušajam nolaupītais mobilais telefons.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 2. daļas – par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tiesa aizdomās turētajam vīrietim piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu, savukārt iespējamai līdzdalībniecei uz izmeklēšanas laiku piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!