Foto: LETA
Valsts policija (VP) otrdien aizturējusi trīs personu grupu, kas pie spēļu zāles aplaupīja kādu vīrieti, portāls “Delfi” uzzināja policijā.

Laupīšana tika veikta 23.jūnijā, kad trīs personu grupa, gatavojoties lielai svinēšanai, nolēma izmēģināt veiksmi kādā no Vecmīlgrāvī esošajām spēļu zālēm. Vakara gaitā viņiem neizdevās iegūt cerēto laimestu, tādēļ vīrieši sākuši meklēt citas iespējas kā piepelnīties.

Ļaundaru uzmanību pievērsa kāds vīrietis, kurš arī atradās spēļu zālē. Sagaidot īsto brīdi, ļaundari viņam uzbruka un piekāva. Cietušajam tika nolaupīts mobilais telefons, nauda un kredītkartes.

Pēc informācijas saņemšanas nekavējoties tika uzsākti iespējamo vainīgo meklēšanas pasākumi. Veicot virkni izmeklēšanas darbību, likumsargi šo personu grupējumu aizturēja.

1985.gadā, 1994.gadā un 1997.gadā dzimušie aizturētie jau vairākas reizes nonākuši policijas redzes lokā par analoģiskiem noziegumiem, narkotisko vielu lietošanu un zādzībām.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176.panta otrās daļas – par laupīšanu, ko izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Aizturēšanu veica VP Rīgas reģiona Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas sadarbībā ar VP Rīgas reģiona Ziemeļu iecirkni un Kurzemes iecirkni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!