Foto: Reuters/Scanpix

Valsts policija (VP) prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nodeva kriminālprocesu par 2021. gada novembrī Rīgā izdarītu slepkavību, kas izdarīta kādā dzīvoklī konflikta laikā. Aizdomās turētais jau iepriekš sodīts par slepkavību, portālu "Delfi" informēja VP.

Vīrietis ir aizturēts un apcietināts.

Šobrīd turpinās izmeklēšana izdalītā kriminālprocesā pret divām personām, kuras, iespējams, atradušās nozieguma izdarīšanas vietā un nav ziņojušas par noziegumu iestādēm, kā to paredz likums.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka pērn 13. novembrī Rīgā, kādā dzīvoklī, savstarpēja konflikta laikā 1971. gadā dzimis vīrietis vienu reizi ar nazi sirds rajonā iedūris 1984. gadā dzimušam vīrietim, kā rezultātā iestājās viņa nāve.

Policija piemin, ka kompānijā ar nogalināto un aizdomās turēto atradās vēl divas personas, kuras notikušo, iespējams, bija redzējušas, bet par to neziņoja tiesībsargājošām iestādēm. Par vīrieša nāves faktu policija uzzināja tikai trīs dienas pēc notikušā, kad policijā vērsās bojāgājušā tuvinieki, proti, 2021. gada 16. novembrī. Šajā pašā dienā tika uzsākts kriminālprocess.

Aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 116. pantā, policijas darbinieki aizturēja 1971. gadā dzimušo vīrieti, kurš jau agrāk ir sodīts par slepkavības izdarīšanu. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā minētais vīrietis atzīts par aizdomās turēto personu, un 2021. gada 19. februārī viņam tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, šī gada 22. jūnijā policija kriminālprocesu nodeva Rīgas Austrumu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 116. panta – par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu – slepkavību. Par šādu noziegumu ir paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Tāpat ir uzsākts kriminālprocess pret diviem cilvēkiem, kuri nozieguma brīdī atradās tā izdarīšanas vietā. Kriminālprocess kvalificēts pēc Krimināllikuma 315. panta – par neziņošanu par noziegumu, ja ir zināms, ka tiek gatavots vai izdarīts smags vai sevišķi smags noziegums.

Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu. Šajā kriminālprocesā šobrīd turpinās izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!