Par zagtas automašīnas atdošanu tās īpašniekam pret atlīdzību Drošības policija otrdien aizturējusi divus vīriešus, viens ir Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes darbinieks Sergejs.
Sergejs iepriekš strādājis tajā kriminālpolicijas nodaļā, kuras uzdevums ir apkarot un novērst automašīnu zādzības. Turklāt, pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, naudu Sergejs izspiedis no sava bijušā kolēģa, kurš no darba policijā aizgāja tikai pirms diviem mēnešiem.

Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse sacīja, ka 1975.gadā dzimušais Sergejs un 1972.gadā dzimušais Ivo tiek turēti aizdomās par vairāk nekā 1000 latu izspiešanu, solot atdot nozagto auto.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, abi vīrieši naudu izspieduši par zagtas 1994.gadā ražotas automašīnas "VW Transporter" atdošanu. Auto, kas tika nozagts sestdien Vidzemes rallija laikā Cēsu rajona Līgatnes pagastā, pieder uzņēmumam, kurā strādā cietušais vīrietis.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā apstiprināja, ka cietušais vīrietis bijis policists un no darba aizgājis policijā notikušās reorganizācijas laikā.

Ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 183.panta 2.daļas par izspiešanu organizētā grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!