Foto: Pixabay

Oktobra beigās Valsts policijas (VP) darbinieki aizturēja divas sievietes, kuras interneta platformā tirgoja tirdzniecības vietās nozagtus apģērbus.

Kratīšanu laikā sieviešu dzīvesvietās policija izņēma, iespējams, nozagtus apģērbus, ierīces, ar kuru palīdzību var noņemt no apģērba magnētisko drošības elementu, skaidru naudu, automašīnu un narkotikas, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Šī gada 26. oktobrī policistiem izdevās aizturēt divas sievietes, kuras ilgstoši bija tirgojušas nelegāli iegūtu apģērbu.

Kā likumsargiem izdevās noskaidrot, tad sievietes par tirdzniecības vietu izvēlējās kādu sociālo tīklu platformu, kur piedāvāja lētāk iegādāties apģērbus no dažādiem Latvijas veikaliem.

Lai pircējs savā īpašumā iegūtu kāroto apģērbu, viņam bija jāaiziet uz kādu no veikaliem, jāpielaiko sev vēlamais apģērbs un jānosūta attēls tirgotājai ar sev vēlamo apģērbu, kā arī apģērba izmēru.

Saņemot pasūtījuma bildi no pircēja, viena sieviete devās uz konkrēto tirdzniecības vietu un nozaga pasūtīto apģērba gabalu, un pēc tam to nosūtīja savam klientam.

VP noskaidroja, ka šajā shēmā, iespējams, ir iesaistītas divas sievietes – 1991. gadā dzimusī sieviete organizēja saziņu ar pircējiem, savukārt otra, 1987. gadā dzimusī sieviete, devās uz tirdzniecības vietām un nozaga pasūtīto apģērbu.

Policisti veica kratīšanas sieviešu dzīvesvietās, kur izņēma lielu skaitu, iespējams, zagtu lietu, kā arī ierīces, ar kuru palīdzību var noņemt no apģērba magnētisko drošības elementu.

Tāpat tika izņemta skaidra nauda, automašīna un vienas sievietes dzīves vietā tika arī atrastas narkotiskās vielas, kurām ir nozīmētas ekspertīzes, lai noteiktu precīzu svaru un izcelsmi.

1987. gadā dzimusī sieviete jau iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā par zādzībām.

Par šo gadījumu VP ir uzsākusi vairākus kriminālprocesus. Viens process sākts pēc Krimināllikuma 180. panta, proti par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Vēl viens process sākts pēc Krimināllikuma 314. panta – par mantas, kuras vērtība nepārsniedz ievērojamu apmēru, iegādāšanos, glabāšanu vai realizēšanu, apzinoties, ka tā iegūta noziedzīgā kārtā. Par to kā sodu var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Tāpat uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta, proti par narkotisko un psihotropo vielu neatļauta izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu.

Tiesa sievietēm piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!