Foto: EPA/LETA
Brīdī, kad uz ielas Rīgā, Pleskodālē, tirgotas narkotikas, Valsts policijas (VP) darbinieki aizturējuši divus vīriešus un aizturēšanas brīdi atsavinājuši 200 gramu marihuānas, informēja VP.

Aizturētie ir dzimuši 1988. un 1992. gadā un iepriekš nav sodīti.

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju kriminālprocess par iespējamu narkotisko vielu realizāciju Pārdaugavā tika uzsākts pagājušā mēneša izskaņā VP Rīgas Zemgales iecirknī.

Vēlāk – pēc aizturēšanas uz ielas – veicot kratīšanas abu vīriešu dzīvesvietās, kopumā pie abiem tika izņemti vēl apmēram 206 grami marihuānas. Tāpat izņemts neliels daudzums, iespējams, halucinogēno sēņu. Šobrīd tiek gaidīti sēņu ekspertīzes rezultāti.

Pret vienu no iesaistītajām personām uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas (par narkotisko vielu neatļautu realizāciju lielā apmērā) un Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas (par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu). Savukārt pret otru personu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas (par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu.)

Abiem aizdomās turētajiem piemērots drošības līdzeklis – policijas uzraudzība.

Valsts policija (VP) aicina iedzīvotājus aktīvi ziņot par narkotisko vielu tirdzniecības vietām un personām, kuras atrodas narkotisko vai psihotropo vielu reibumā. Informēt policiju iespējams notikuma brīdī zvanot policijai uz diennakts tālruņa numuru 110 vai vēršoties tuvākajā VP iecirknī. Tāpat narkotisko vielu tirdzniecības vietas atzīmēt Iekšlietu ministrijas interaktīvajā kartē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!