Foto: DELFI
Kopumā pirmdien Pārdaugavā, Uzvaras parkā, kur, spītējot aizliegumam, bija pulcējušies vairāki desmiti protestētāju, policija aizturējusi septiņus cilvēkus.

Kopumā uzsākti 10 administratīvā pārkāpuma procesi – par nesankcionētu pulcēšanos, divi par sīko huligānismu pastiprinošos apstākļos jeb naida kurināšanu, kā arī par nepakļaušanos policijas likumīgajām prasībām, liecina Valsts policijas (VP) sociālajos tīklos publiskotā informācija.

Personu pārkāpumu izvērtēšana turpinās.

Jau ziņots, ka pie nojaucamā pieminekļa Uzvaras parkā pirmdienas vakarā bija sapulcējušies pāris desmiti protestētāju, kas iebilst pret pieminekļa nojaukšanu.

Sākotnēji protesta akciju 22. augusta vakarā bija pieteikusi politiskā partija "Latvijas Krievu savienība", taču Rīgas dome, uzklausot drošības iestādes, nolēma neļaut partijai organizēt šādu akciju, taču pēc tam dažādos sociālajos tīklos izplatījās aicinājumi ierasties pie objekta ap pulksten 19.

Portāls "Delfi" novēroja, ka ap pulksten 18.40 pie objekta atradās vairāk mediju nekā potenciālo piketētāju. Savukārt Valsts policija pārbaudīja sanākušo dokumentus.

Vairākiem gar pieminekļa teritoriju ejošajiem cilvēkiem rokās bija sarkanas puķes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!