Foto: DELFI Aculiecinieks
Naktī uz otrdienu Rīgā bojāgājusī pusotru gadu vecā meitenīte dzīvoklī atradusies viena pati, jo māte ar draudzeni bijusi aizgājusi pēc cigaretēm, otrdien vēsta "TV3 Ziņas".

Kaimiņi raidījumam stāsta, ka pamodušies pulksten 3 naktī un jutuši dūmu smaku, tādēļ izsaukuši ugunsdzēsējus.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) informē, ka degušas sadzīves mantas aptuveni piecu kvadrātmetru platībā. Ugunsnelaime, visticamāk, cēlusies no sveces, kas atstāta bez uzraudzības.

19 gadus vecā māte kopā ar draudzeni ārpus mājas atradusies aptuveni stundu. Viņa dzīvo Teikā, bet kopā ar bērnu ieradusies ciemos pie draudzenes Pārdaugavā. Iespējams, viņai ir vēl divi bērni. Jaunā sieviete jau iepriekš nonākusi policijas redzeslokā, tostarp saistībā ar kriminālpārkāpumiem. Raidījums noskaidrojis, ka, iespējams, viņa bijusi zināma kā narkotiku lietotāja.

Bojāgājušais bērns, visticamāk, saindējies ar dūmiem, bet uz viņa ķermeņa konstatēti arī apdegumi.

Mātei draud sods pēc Krimināllikuma 141. panta – par atstāšanu bez palīdzības. Ja šāda rīcība izraisījusi nāvi, par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!