Foto: PantherMedia/Scanpix
Pirmdien, 4. aprīlī, Rīgā policisti sadarbībā ar veikala apsardzes darbiniekiem par iepirkumu ratiņu novietnes un automašīnas bojāšanu aizturējuši kādu vīrieti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

4. aprīlī ap pulksten 14:30 Slokas ielā veikala apsardzes darbinieki videonovērošanas kamerās pamanījuši vīrieti, kurš pie veikala uzvedies neadekvāti. Vīrietis sitis metāliskos ratus pret iepirkšanās ratiņu novietnes sienām un lēkājis, kā arī ar kājām un rokām sitis pa novietnes sienu.

Veikala apsardzes darbinieki centušies vīrieti savaldīt, taču viņš kļuvis vēl agresīvāks un pretojies. Veikala apsargi izsaukuši Valsts policiju. Notikuma vietā ieradušies Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti, kuri nemiernieku savaldījuši un nogādājuši policijas iecirknī.

Ar huligānisko uzvedību vīrietis bija sabojājis iepirkumu ratiņu novietni un kādu automašīnu.

Aizturētais jau vairākkārt sodīts par zādzībām un nesen izcietis cietumsodu, informē policijā.

Patlaban saistībā ar notikušo pret vīrieti sākts kriminālprocess par huligānismu, ja tas saistīts ar mantas bojāšanu, un ar pretošanos varas pārstāvim vai personai, kura vēršas pret sabiedriskās kārtības pārkāpšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!