Foto: Sputnik/Scanpix

Policija sestdien aizturējusi tukumnieku, kurš sociālajā tīklā "Facebook" aicinājis uz vardarbību pret patvēruma meklētājiem, informēja Valsts policija (VP).

VP oficiālajos sociālo tīklu kontos saņēma neskaitāmus iedzīvotāju ziņojumus par kādu jaunu vīrieti, kurš sociālajā tīklā aicinājis uz vardarbību pret patvēruma meklētājiem.

24 gadus vecais jaunietis savā "Facebook" profilā šodien neilgi pēc pusdienlaika bija ievietojis paziņojumu, kurā apgalvoja, ka Tukumā ieradušies bēgļi, un viņš it kā zinot viņu dzīvesvietu. Ierakstā jaunietis bija norādījis norādes uz patvēruma meklētāju iespējamo atrašanās vietu un aicināja citus sociālā tīkla lietotājus doties un īstenot agresiju pret patvēruma meklētājiem.

Šobrīd ieraksts no sociālā tīkla dzēsts. Taču kā liecina portāla "Delfi" fiksētā informācija, aicinājumam atsaucās vairāki "Facebook" lietotāji, piedāvājot savu "palīdzību". Piemēram, viens no tīkla lietotājiem piedāvājis iedot riepu, ko uzvilkt patvēruma meklētājiem, kāds cits piedāvājis izkalt āliņģi.

Uzreiz pēc informācijas saņemšanas Tukuma iecirknī tika uzsākta pārbaude, operatīvi izskaitļota jaunā vīrieša dzīvesvieta, un vēlāk viņš tika aizturēts.

Kad 24 gadus vecais jaunietis bija nogādāts iecirknī, viņš atzina savu vainu izdarītajā, un šobrīd jaunietis jau ir paudis nožēlu par savu rīcību.

Pret jauno vīrieti uzsākts kriminālprocess par naida kurināšanu un pašlaik turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Kā skaidro policijā, šobrīd Tukumā patvēruma meklētāju nav. Tukuma iecirknis un pārējā Valsts policija atgādina, ka naida kurināšana nav pieļaujama, un šādiem gadījumiem tiks pievērsta uzmanība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!