Par bankas "DnB Nord" Valmieras filiāles aplaupīšanu pērn novembrī notiesātais advokāts iesniedzis apelācijas sūdzību, kuru 29.augustā plānots skatīt Vidzemes apgabaltiesā, pastāstīja Vidzemes tiesas apgabala prokurore Ārija Jurkovska.
Valmieras rajona tiesa apsūdzētajam vīrietim piesprieda piecu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju un divu gadu policijas kontroli.

Jurkovska pastāstīja, ka apsūdzība vīrietim celta pēc Krimināllikuma (KL) 176.panta 3.daļas par laupīšanu lielā apjomā un pēc KL 270.panta 1.daļas par pretošanos varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai. Sākotnēji apsūdzība celta pēc KL 176.panta 4.daļas par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus vai sprāgstošas vielas, bet pēc tam koriģēta, jo ekspertīzē konstatēts, ka laupīšanā lietotā starta pistole netiek klasificēta kā šaujamierocis.

Prokurore Valmieras rajona tiesas spriedumu nav pārsūdzējusi, jo vīrietis tiesā savu vainu atzina un pirms laupīšanas mēģinājuma viņš nav bijis tiesāts.

Novembra vidū bankas "DnB Nord" (iepriekš "Nord/LB Latvija") Valmieras filiālē laupītājs mēģināja nozagt aptuveni 5000 latu. Vīrieti neilgi pēc iziešanas no bankas aizturēja Valmieras rajona Policijas pārvaldes un apvienības "Apsardze" darbinieki.

Vīrietis bija iegājis bankā un, draudot spridzināt, licis kasierei atdot naudu. Viņš sadauzījis kasei priekšā esošo stiklu. Sākotnēji viņa teikto neviens nav uztvēris nopietni. Pēc tam laupītājs draudējis ar ierocim līdzīgu priekšmetu. Vīrietis draudējis arī ar ko līdzīgu spridzeklim, kas bijis pakārts viņam kaklā.

Blakus telpā esošā Valsts probācijas dienesta darbiniece, jūtot, ka bankas telpā notiek kaut kas nelāgs, iedarbināja trauksmes slēdzi, tā laikus brīdinot policiju un apsardzi.

Aizturēšanas brīdī vīrietis pretojies, bet viens policists viegli ievainots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!