Pasaules hokeja čempionāta laikā Latvijas Valsts robežsardzes (VRS) darbinieki konstatējuši dažādus pārkāpumus 566 personām, portālu "Delfi" informēja robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību dienestā.
25 dienu laikā robežšķērsošanas vietās aizturētas septiņas personas, kuras robežkontroles laikā uzrādīja astoņus viltotus dokumentus – četras Lietuvas pilsoņa pases, trīs Lietuvas un vienu Latvijas autovadītāja apliecību. Viltotos dokumentus uzrādīja četri Lietuvas, divi Moldovas un viens Latvijas pilsonis. Divi Lietuvas pilsoņi viltotos dokumentus uzrādīja, tāpēc, ka atradās tiesībsargājošo institūciju meklēšanā.

VRS amatpersonas robežkontroles punktos aizturēja 33 Latvijas un starptautisko tiesībsargājošo institūciju meklēšanā esošas personas, no tiem 18 Latvijas , 13 Lietuvas pilsoņi, viens Itālijas un Igaunijas pilsonis.

Statistika liecina, ka robežsargi konstatēja septiņas personas, kurām bija piemērots drošības līdzeklis – policijas uzraudzība un nebija tiesību atstāt valsti. Tām liegts izceļot no valsts.

Čempionāta laikā robežas šķērsošanas vietās tika aizturēti 42 ārzemnieki bez vīzām un 26 ārzemnieki pār vīzu režīma pārkāpumiem.

Bet pieciem Moldovas un diviem Ukrainas pilsoņiem, kuri mēģināja ieceļot Latvijā, anulētas vīzas, jo personas nevarēja pamatot ieceļošanas mērķi. Šo ārzemnieku personīgās mantās esošie darba apģērbi un citu valstu telefonu numuri liecināja, ka šīs personas devās darba meklējumos, bet ne citas Eiropas Savienības (ES) valsts, ne Šengenas vīzas personām nebija. VRS amatpersonas liedza robežu šķērsot 44 personām, kuras robežkontroles laikā nevarēja uzrādīt derīgu ceļošanas dokumentu – pasi vai personas apliecību (ID karti), no tiem 15 Latvijas un 12 Lietuvas pilsoņi. Bet 17 personu pasēm bija beidzies derīguma termiņš. Veicot datorizēto kontroli tika konstatēts, ka 28 personas ceļoja ar pasēm, kas skaitījās nozagtas vai nozaudētas.

Pastiprinātās robežkontroles laikā robežsargi robežšķērsošanas vietās konstatēja sešus mēģinājumus pār valsts robežu slēptā veidā pārvietot nedeklarētu preci 2 000 latu vērtībā. Prece – 108 400 Krievijā ražotas cigaretes un trīs litri alkohola, bija paslēpta zem automašīnu sēdekļiem, aiz apšuvumiem, zem grīdas paklājiem un rezerves riteņu nodalījumos.

Pasaules hokeja čempionāta laikā Valsts robežsardzes Imigrācijas struktūrvienību darbinieki, kontrolējot ārzemnieku uzturēšanos Latvijā, veica 59 reidus viesnīcās, viesu namos, sabiedriskās ēdināšanas, izklaides un atpūtas vietās, tirdzniecības vietās, tirgos, stacijās un autoostās.

Robežsargi šo 25 dienu laikā pārbaudīja 1 251 personu, tajā skaitā 154 trešo valstu pilsoņus, 731 citu ES valstu pilsoņus un 366 Latvijas pilsoņus un nepilsoņus.

Reidu laikā Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja, ka 12 ārzemnieki bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Latvijā un 12 personas dzīvo Latvijā bez reģistrēšanās Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē.

No 28. aprīļa līdz 22. maijam par dažādiem pārkāpumiem sastādīja 222 administratīvā pārkāpuma protokolus, tādējādi vainīgās personas administratīvi sodot par 8 624 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!