Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Sestdien, 3. novembrī, neilgi pirms pulksten 2 Rīgas pašvaldības policisti saņēmuši informāciju par ģimenes konfliktu Pļavniekos, informē pašvaldības policijā.

Ierodoties norādītajā dzīvoklī, kārtības sargi sastapuši izsaucēju. Jaunā sieviete pastāstījusi, ka notikuma dienā viņas dzīvesbiedrs atnācis mājās alkohola reibumā. Vīrieša greizsirdības dēļ abu starpā esot izcēlies konflikts, kura laikā viņš sasitis vienu no ziņotājas mobilajiem telefoniem.

Sieviete arī apgalvojusi, ka iepriekš dzīvesbiedrs arī pacēlis roku pret viņu. Policisti noskaidrojuši, ka dzīvoklī atrodas arī divi mazi bērni, bet neviena no atvasēm vecāku konfliktu neesot nedz redzējusi, nedz dzirdējusi. Savukārt vīrietis pēc strīda aizmidzis viesistabā uz dīvāna.

Istabā policisti sastapuši arī izsaucējas dzīvesbiedrs. Vīrietis pamodināts un viņam lūgts izstāstīt savu notikušā versiju.

Jaunais vīrietis atzinis, ka tik tiešām notikuma dienā bijis ciemos pie draugiem un nedaudz iedzēris alkoholu. Pārnākot mājās, viņš draudzeni esot pieķēris sarakstoties ar citu vīrieti. Tāpat notikuma dienā vīrietis esot saņēmis zvanu no kāda dzīvesbiedres drauga, kurš draudējis viņam salauzt kājas.

Dzīvesbiedrs lūdzis draudzenei paskaidrojumus, taču viņa atcirtusi, ka tas, ko viņa darot mobilajā telefonā, esot tikai viņas darīšana. Vīrietis atzinis, ka neesot viņu laidis ārā no virtuves, iekams viņa neizskaidros, kas notiek, taču sitis viņai nekad neesot.

Pārrunu laikā atklājies, ka pāris reiz jau šķīries, tomēr nolēmis pavisam nesen kopdzīvi atsākt. Arī strīdi drīz vien atsākušies, tāpēc vairākas nedēļas iepriekš draudzene lūgta izvākties. Izjautājot par abu kopīgajiem bērniem, noskaidrots, ka abu atvases ikdienā pieskata izsaucējas tēvs, kurš arī pavisam nesen ievācies jaunā vīrieša dzīvoklī. Lai pārbaudītu informāciju par fizisku vardarbību ģimenē, bērnu vectēvs pamodināts.

Kungs atzinis, ka jaunais pāris tik tiešām regulāri strīdoties, tomēr fizisku izrēķināšanos abu starpā neesot redzējis. Kungs skaidrojis, ka nevēloties iejaukties meitas lēmumos.

Lai gan izsaucēja lūgusi dzīvesbiedra nošķiršanu, pēc apdraudējuma izvērtēšanas, policisti lēmuši sievietes lūgumu noraidīt. Abas no iesaistītajām pusēm aicinātas mierīgā sarunu ceļā risināt šķiršanās procesu, nekaitējot nedz bērniem, nedz arī viens otram.

Ņemot vērā abu iesaistīto pušu sniegto informāciju par regulāriem strīdiem ģimenē, informācija nosūtīta RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!